Schimmeltrofee 2012

Auteur

hikmet

Gepost op

22 - 09 - 2012

volgende

POST

Populaire posts

Op Zaterdag 22 september 2012 vond weer de jaarlijkse Willem Schimmel trofee plaats. Net als vorig jaar had het bestuur de keuze laten vallen om een middag te gaan vissen in een forellenvijver in Meerkerk. Met goede moed en prachtig weer vertrokken Henk Velthuis, Hikmet Hakioglou, Patrick de Jong, Bertus Goudswaard, Bert Kooyman en Marc in ’t Veld richting Meerkerk. Helaas kon Ton de Boom vanwege andere wedstrijdverplichtingen niet aanwezig zijn.

Patrick de Jong, winnaar van vorig jaar, had een wedstrijdreglement gemaakt waar iedereen zich aan moest houden. Zo was er in vergelijking met vorig jaar, het wisselen van de visstekken bedacht. Elk half uur diende de 6 vissers met de klok mee te draaien zodat iedereen hetzelfde rondje maakte en iedereen op het oog de meest gewilde stek kon bevissen, maar uiteraard ook de minst gewilde stek moest bevissen. De forellen werden uitgezet en om 13.30 uur kon de wedstrijd beginnen. Net als vorig jaar ving Hikmet de eerste forel van de dag. Hij ving deze op het plekje waar vanuit het kantje d.m.v. een pijpje een stroompje liep. Dit plekje bleek een hotspot voor de forellen te zijn want de ene na de andere forel sprong in dit zuurstofrijke stroompje het water uit.

 

De 2e vis werd door Marc gevangen en als vanouds begon er al enige gemor te klinken in de andere hoek. Daar was namelijk weinig actie te zien. De 3e en de 4e forel van de dag waren wederom een prooi voor Hikmet en met drie gevangen forellen mocht hij zich koploper noemen na de eerste periode. We schoven allemaal een plaatsje op en Hikmet kwam nu in het midden van de vijver te staan en Marc kwam op het plekje van Hikmet te staan. Het andere plekje bij het stroompje waar Marc dus stond werd door Patrick overgenomen. De titelverdediger dus. Patrick, de meest ervaren, talentvolle en fanatieke roofvisser wond er geen doekjes om. Vanaf het moment dat de eerste minuten van het half uurtje weg waren getikt, had hij zelf al een aantal forellen weggetikt. Zo ving hij er in korte tijd 8 stuks.

Nadat voor de 3e keer gedraaid was stond Patrick op 12 stuks. Nu was het de beurt aan Bert om de beste stek, dus bij het stroompje te gaan bevissen. Maar raar of niet raar, er werden geen forellen gevangen. Het gemor werd luider en luider. Zo werd er geroepen dat Patrick de meeste forellen al voor hun neus had weg gevangen, dat was voor hun de reden dat zij geen beet meer kregen…. Eindelijk klonk er toch een kreet vanuit het midden van de vijver. Henk Velthuis had een vis gehaakt. Aan zijn hengel konden we al snel zien dat er aan de andere kant van de lijn geen forel zat. Vorig jaar was Bertus Goudswaard al de gelukkige met een steur van 1.14 meter, nu had Henk een steur gehaakt. Een aantal minuten draaide de steur onder de top van Henk enkele rondjes, de kolken werden groter en groter en ook de spanning nam toe. Opeens was de steur het zat. Hij nam een run en de steur sprong als een dolfijn het water uit. Toen de vis weer in het water belande loste hij helaas voor Henk (of niet) de haak. Nadat de rust weer was wedergekeerd wisten zowel Hikmet als Patrick nog 1 forel te vangen in de ‘doodde’ hoek. Ja wel, waar dus heel de middag niks gevangen was. Met die forellen verstevigde Patrick zijn koppositie en Hikmet zijn 2e plaats. De rest van het bestuurders wisten helaas niets te vangen.

De eindstand was dus als volgt:

1.    Patrick

2.    Hikmet

3.    Marc

13 forellen

4 forellen

1 forel

Net als vorig jaar werd Patrick met afstand winnaar van de Willem Schimmel trofee 2012. Volgend jaar mag hij zijn titel voor de 3e keer proberen te verdedigen. Waar dat gaat plaats vinden is nog niet helemaal bekend.

Het was in ieder geval een geslaagde en gezellige middag en Patrick gaf nog een aantal visjes weg, dus zo konden we allemaal nog met 1 of 2 gerookte forellen naar huis.

 

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

 

HIER KAN JE ONS VINDEN

VRAAGJE?

CLUB HUIS:

Nicolaas Beetsstraat 5, Alblasserdam (binnenkort)

   secretariaatvah@live.nl

Stuur dan een mailtje naar secretariaatvah@live.nl

Copyright © 2017 Verenigde Alblasserdamse Hengelaars.  All rights reserved